Ziekteverzuim op nieuw hoogterecord. Maar waarom?


Uit een nieuwe studie van Securex blijkt dat het ziekteverzuim een nieuw hoogterecord heeft bereikt. Dit kost onze bedrijven een hallucinante €10,6 miljard. Hoewel 50-plussers minder vaak ziek zijn, zijn we wel langer buiten strijd als ze ziek zijn.

De oplossing: werk op maat voor oudere werknemers?

“Werk op maat” kan een goed instrument zijn om mensen langer aan het werk te houden (voorbij hun normale pensioenleeftijd en op voorwaarde dat ze dat zelf willen), maar ik zie toch een andere en wellicht belangrijkere reden waarom net de 50-plussers langdurig ziek worden.

Als je je in je bedrijf niet goed in je vel voelt door een slechte baas, een slechte werksfeer, interne twisten of wat dan ook dan word je dat snel beu. Als je geen oplossing ziet in het bedrijf dan ga je weg. En daar zit nu net de essentie van het probleem. De kansen van 50-plussers op de arbeidsmarkt liggen nu eenmaal veel lager dan de jongere groepen in de actieve bevolking. Je wilt misschien wel weg maar je kunt vaak nergens heen. Je voelt je gevangen in een negatieve situatie en – zeg nu zelf – wie zou daar nu niet depressief van worden?

“Depression is not a sign of weakness. It means you have been strong for far too long!”

De echte oplossing? Creëer een motiverende werkplek!

In een motiverende werkplek voelen medewerkers zich goed in hun vel, zijn betrokken, productiever, creatiever enz. Uw klanten zijn tevredener en kopen vaker en meer bij u en uw bedrijf wordt daar ook beter van. Maar hoe doe je dat?

1. Zorg voor een inspirerende missie, visie, waarden en strategie die iedereen kent en begrijpt. Zorg ervoor dat iedereen zijn bijdrage begrijpt in het succes van het bedrijf.
2. Train uw leidinggevenden in motivatie en communicatie.
3. Zorg voor een motiverend personeelsbeleid, gebaseerd op wetenschappelijk bewezen elementen. Je medewerkers fair verlonen is vele malen belangrijker dan individuele prestaties koppelen aan individuele bonussen. Dat laatste heeft zelfs vaak een averecht effect.
4. Betrek je medewerkers in alles wat je doet. Vooral als het gaat over zaken die hun job rechtstreeks aanbelangen. Ze zullen u meer dan eens verbazen met hun creativiteit en betrokkenheid.
5. Communicatie is cruciaal. Zeg wat je doet en doe wat je zegt.
6. Let op met wat je beloont (bewust en onbewust). “You always get what you reward!”
7. Zorg voor een goede match tussen de skills en sterktes van de medewerker en de vereisten van de job.