Blog


Mensen komen en gaan. Dat is een realiteit, maar kost uw organisatie ook veel geld. De betrokkenheid vergroten van uw medewerkers is daarom een slimme zet. Betrokken medewerkers leveren namelijk veel voordeel op. Maar hoe vergroot u de betrokkenheid van uw medewerkers?

Lees Meer

Farmabedrijven moeten door een rigoureus proces gaan om nieuwe geneesmiddelen op de markt te brengen. En dat is maar goed ook! We willen zeker zijn dat geneesmiddelen veilig zijn en doen wat de maker beweert dat ze doen. We willen zelfs weten wat de mogelijke bijwerkingen zijn, zelfs als die maar in 1 op 1000 gevallen voorkomen.

Lees Meer

Burn-out lijkt wel de ziekte van de tijd te worden. Over burn-out bestaan jammer genoeg nog heel wat misverstanden. Zo weten we uit onderzoek dat burn-out quasi niets te maken heeft met een gebrek aan zelfvertrouwen of veerkracht. Ook niet met een verkeerde instelling tav het werk. Kan je burn-out vermijden of verminderen?

Lees Meer

We willen graag belangrijk klinken. Daarom zetten we te pas en te onpas het woord "strategisch" overal voor. Strategische HR, strategische meeting, strategisch beleid, strategische communicatie, enz. Toch bestaan veel misverstanden over strategie. We zetten de belangrijkste op een rij, maar beginnen met duidelijk te maken wat strategie wel is.

Lees Meer

Vooraleer we onderzoeken hoe we motivatie verhogen kijken we eerst even naar deze drie voorbeelden: Je bent met de wagen aan het rijden en plots zie je een flitspaal aan jouw kant van de weg. Je gaat vaak afremmen om te vermijden dat je een boete krijgt. Zodra je een paar honderd meter verder bent gaat je voet weer naar het gaspedaal. Je bent geen snelheidsduivel, maar je kijkt ook niet constant naar je snelheidsmeter. Je weet maar nooit, dus beter remmen.

Lees Meer

Ieder jaar brengt The Gallup Organization de resultaten uit van haar wereldwijde betrokkenheidsenquête. Bij de laatste meting in België (2015) stelden ze vast dat slechts 12% van de werkende bevolking echt betrokken is bij het werk. De overige 88% is niet betrokken (66%) tot zelfs sterk gedemotiveerd (22%).

Lees Meer

De productiviteit verhogen van jouw medewerkers. Hoe doe je dat? Dat is dé vraag in dit artikel waar wij een antwoord op gaan geven.

Lees Meer

Drie gouden tips om de motivatie van werknemers te verhogen.

Lees Meer

Tevredenheid is een gemoedstoestand waarbij het individu niet meer verlangt dan er reeds aanwezig is. Toch willen bedrijven tevredenheid stimuleren. In dit artikel leggen we uit waarom en ook hoe je dit doet.

Lees Meer

We zaten tot onze nek in het werk. Allemaal. Maar we deden wat we graag deden en deden dat goed. Het was druk maar plezant. En ondanks de drukte maakten we tijd voor mekaar als iemand hulp nodig had of vast zat. Tot het management vond dat het allemaal wat efficiënter kon. De “meer met minder” koorts waar iedereen aan moest meedoen.

Lees Meer

Heel weinig mensen worden ’s morgens wakker en denken: “Vandaag ga ik eens alles naar de knoppen helpen op het werk”. Mensen willen in principe een goede job doen en krijgen daar graag ook erkenning voor. En toch doen uw medewerkers niet altijd wat u van hen verwacht. Maar hoe komt dat. In dit artikel zoomen we in op enkele vaak voorkomende redenen:

Lees Meer

Teamwerk is belangrijk om complexe doelen te behalen. We zijn als soort geraakt waar we nu staan door teamwerk. Al duizenden jaren werken we samen in groepen om ons te beschermen tegen gevaren van buitenaf. Mensen hebben een natuurlijke neiging naar samenwerking die ingebakken zit in ons mens zijn en wordt beloond door stoffen als oxytocine en serotonine.

Lees Meer